Lokale producten

 

klik voor een vergroting

Op Ecologies is maken we graag gebruik van producten afkomstig van lokale producenten. Het vlees en de groentjes voor onze Ecologies bbq zijn afkomstig van hoeves op de nabije streek. Rechtstreeks van de boer bij u op de bbq. Dankzij deze korte lijnen kunnen we dit steeds voor een eerlijke prijs aanbieden.  Het bbq pakket bestaat uit 4 soorten vlees (+/-400gr. p/p) en seizoensgroentjes. Vier soorten vlees, vers, lekker en krimpvrij. Voor de groentjes betekend dit: Er is wat er in dit seizoen is en anders word het een ander groentje. We beginnen het seizoen met dit jaar weer met Belgische veldsla. (Prijs €15,--p/p)

Een bijkomend voordeel voor onze gasten die voor hun verblijf op Ecologies niet alles van thuis hoeven mee te brengen. In alles kan worden voorzien. Nou ja,  bijna alles dan,...

Na het succes van vorig jaar waarin we de Ecologies bbq introduceerden breiden we het concept dit jaar uit met de Ecologies rookton. Hetzelfde concept als de bbq, waarbij u toch aanwezig bent en actief het vlees omdraait,  maar dan met iets meer vrijheid. U bereid zelf de producten voor, hangt deze in de rookton en onderneemt vervolgens een leuke activiteit. Afhankelijk van uw keuze staat uw maaltijd vervolgens 2 tot 3 uur later voor u klaar. Heerlijk gerookte beenhammetjes met krieltjes na een boswandeling bijvoorbeeld. (Prijs €15,--p/p)

Natuurlijk is het gebruik van de buitenkeuken of rookton in combinatie met het Ecologies bbq of rookton pakket steeds gratis. Door het succes van vorig jaar is een reservatie zeer aan te raden.

Ook voor ons ontbijtmandje kozen we meer en meer voor lokale leveranciers. Onze scharreleitjes bijvoorbeeld. Deze zijn afkomstig van een lokale hoeve en supervers. Zo vers, dat het soms even moeilijk pelt, maar de smaak maakt zoveel goed dat we dit voor lief namen. En oja,.... ze zijn allemaal wit. Vonden we zelf leuk om weer eens te zien. Ons brood en croissants komen van een lokale bakkerij. Iedere morgen weer vers. Op uw verzoek passen we het ontbijt aan naar bijvoorbeeld gluten- of lactose vrij. Ook zijn de ingrediënten steeds opvraagbaar. Ons sinaasappelsap is van een goed merk. Ondanks de vele zonne-uren groeien hier op de streek nog steeds geen sinaasappels. (Prijs €10,--p/p)

Op Ecologies treft u in onze honestybar een ruim assortiment aan met lokale streekbieren. Bieren van de streek én van het seizoen. Tja, dit betekent dat u soms dat bijzondere biertje waar u in de lente zo van genoot niet meer aantreft in de herfst. Gelukkig is er dan altijd een verassend alternatief pintje te vinden. En Vedett, dat blijft ook dit jaar weer ons huismerk (Prijs varieert)

Ook onze ruim gevulde picknickmand is leuk om mee te nemen op de tandem, e-bike of voor gewoon een dagje door de streek. Heerlijk rondtoeren met de mand op de achterbank. Paté, lokale kaas, confiture, gekookte eitjes, vers brood, appelsap en nog veel meer. Steeds wisselend, maar altijd lokaal en voldoende. (Prijs €17,50 p/2p)

Bent u na uw verblijf op Ecologies aangenaam verast door deze lokale producten, dan verwijzen wij u graag door.

 

Je ecologische voetafdruk verkleinen is mooi, maar streekproducten zijn ook nog eens erg lekker én gemakkelijk,........

 

 

 

 

klik voor een vergroting

 

klik voor een vergroting