2017 Bibliotheek, Route Culinair,..

 

 


 

 

 

 

 

Alternatieve dagbesteding?

Het viel ons al op, gasten trekken zelf hun plan en lekker eten? Dat hoort daar zeker bij!

Los van de mooie eetgelegenheden hier op de streek en naast de bbq’s met streekproducten die wij aanbieden viel het ons op dat de meeste gasten hier op Ecologies aardig hun weg in de keuken weten te vinden.

Zo zagen we de afgelopen jaren nogal wat passeren, van culinaire hoogstandjes, oeps, pangebakken broden, tot de meest waanzinnige stoemp. Allemaal super lekker.

Gasten die met dol enthousiasme onze kruidenpotten aanvielen. Het groeit wel weer aan zeiden we dan. Gasten die terugkeerden en producten of recepten meebrachten.

“Moet je eens proberen, proeven”. Toe,..

Het zette ons aan het denken,….


Als we hier dan toch op een streek zitten met al die mooie hoeveproducten?
Vijf minuten met de auto, 15 op de fiets en een straf uurtje lopen?
Al die mooie adresjes?

Hoe kunnen we dat nu nog leuker maken?

Een culinaire kaart, een plattegrond?

We zijn begonnen met de aanleg van een bibliotheek. Nee, niet met jaarboeken, van De wereld in beeld, Politiek veranderd je leven of Ze viel op hem terwijl hij nog op die ander lag,..

Nee, kookboeken, ouderwetse kookboeken. U weet wel, die van grootmoeder, zonder zakjes, poeders of blokjes. Vers! We hebben er nu inmiddels bijna 200 st. van.

Alternatieve dagbesteding?
Ja, zoiets. s’Morgens bij het ontbijt bladeren door de ideeën van vroeger, plattegrond erbij, waarheen? Natuurlijk via de leuke alternatieve routes. Trek krijgen, mooie dingen zien. Zintuigen gebruiken. Waar hebben we zin in?

Vervolgens op pad.

Hebben we dit en ook dat? Rugzakje vol, fietsmand of kofferbak? Op naar de volgende. Ja, natuurlijk ook adresjes over de “schreve”. Zoals dat hier noemt.

Laat de beenhouwer je vertellen waarom dat stukje vet zo belangrijk is, proef die hoevekaas, neem eens een dagvers ei. En liggen er nog twee tomaten? Onderdruk een glimlach, als men naar de tuin rent om verse te plukken. (roepend  “Pas de problème,..." .)

Terug op Ecologies aan de slag in één van onze keukens en daarna lekker “chillen” bij de biopool of onder een boom.

Weekendje er tussen uit?
Bakje mee voor thuis?
Nou, zoiets?


De alternatieve routes en plattegronden zijn vanaf maart voor onze gasten op Ecologies verkrijgbaar. Het is een praktijkklusje, want de leukste adressen vind je natuurlijk niet via internet.